PRESS CLIPPING

 Понедељак, 6. новембар 2006.


ИЗ ИЗДАВАЧКЕ КУЋЕ "ПРИНЦИП БОНАРТ ПРЕС" О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

"Нечујна звона - Хришћанско наслеђе Космета"

Издавачка кућа "Принцип - Бонарт прес" објавио је и јавности представио књигу преминулог новинара Зорана Богавца "Нечујна звона - Хришћанско наслеђе Космета".
Подсећајући на мисао патријарха Павла да речи треба да буду благе, а докази јаки, митрополит Амфилохије је на представљању овог дела рекао да је Зоран Богавац живео и поштовао ово правило. Уредник књиге Мишо Вујовић нагласио је да је Богавац истакнути новинар, писац десетине књига и фељтона, исписао 450 страница истине о Косову и Метохији и хришћанској страни косметског мита, и то на српском и енглеском језику.
Новинар "Политике" Драган Влаховић подсетио је да се живот Зорана Богавца прекинуо пре 44 дана, али да је он оставио за вечност ово дело са безброј знаних и незнаних података о Косову и Метохији. Новинар Вјекослав Радовић књигу "Нечујна Звона - Хришћанско наслеђе Космета" сматра издавачким подухватом, јер још увек може да промени нешто у свести, првенствено страних, читалаца. Зато би га, поред паралелног превода на енглеском који већ постоји у књизи, требало превести као сепарат и на друге језике.
Према сазнањима Радовића, премијер Владе Србије Војислав Коштуница уручиће ускоро књигу "Нечујна Звона - Хришћанско наслеђе Космета" Мартију Ахтисарију.

В. Видаковић

 

Недеља, 29. октобар 2006.


ХРОНИКА 51. БЕОГРАДСКОГ САЈМА КЊИГА

„Нечујна звона" Зорана Богавца

Књига недавно преминулог новинара Зорана Богавца „Нечујна звона - хришћанско наслеђе Космета", у издању „Принцип-Бонарт преса" из Београда, представљена је јуче на 51. Београдском сајму књига у препуној сали „Слободан Селенић".
Подсећајући на мисао патријарха Павла да речи треба да буду благе, а докази јаки, митрополит Амфилохије рекао је да је Зоран Богавац живео и писао поштујући ово правило. Уредник књиге Мишо Вујовић нагласио је да је Богавац, истакнути новинар, писац десетине књига и фељтона, исписао 450 страница истине о Космету и хришћанској страни косовског мита, и то на српском и енглеском језику.
Новинар „Политике" Драган Влаховић подсетио је да се живот Зорана Богавца прекинуо пре 44 дана, али да је он оставио за вечност ово дело са безброј знаних и незнаних података о Космету. Новинар Вјекослав Радовић књигу „Нечујна звона" сматра издавачким подухватом, јер још увек може да промени нешто у свести, првенствено страних, читалаца. Зато би га, поред паралелног превода на енглески који већ постоји у књизи, требало превести као сепарат и на друге језике.
Према сазнањима Радовића, премијер Коштуница уручиће ускоро књигу „Нечујна звона" Мартију Ахтисарију.   

Б. С.

Насловна Издања Фото прича Архива вести Редакција Књижара Везе КонтактEnglish